Deti sa v tábore učili liezť a pohybovať sa na lane

21.08.2013 Prešov

Prešov 21. augusta (TASR) - Prešovské lanové centrum na Sídlisku III počas tohto leta zorganizovalo štyri turnusy denných táborov. V poslednom turnuse - tento týždeň - sa 35 detí učí pracovať s lanom či vyliezť na vrchol lezeckej steny.
„Prvý deň bol zoznamovací, aby sa vytvoril lepší kolektív, potom sme deti rozdelili skupín. Neskôr mali nízke prekážky, lanáčika a lezeckú stenu. Každý turnus bol iný. V tých, v ktorých bolo menej detí, sme ich brali na kone. Ďalšie sme vzali opekať, kde sme ich učili stavať stan a zakladať rôzne typy ohnísk. Počas tábora sa tiež učia viazať uzly a pracovať s lanom. Učili sme ich aj základy prvej pomoci,“ povedal pre TASR vedúci tábora a inštruktor Miloš Nemý.
Tohtoročný tábor bol podľa neho zaplnený viac ako v minulom roku. Je určený pre deti od 6 do 15 rokov a podmienkou neboli žiadne znalosti lezenia. Dokonca aj najmenšie deti si prišli na svoje, pretože mohli absolvovať množstvo atrakcií, ktoré boli pre nich bezpečné. Najzaujímavejšia však bola predsa len lezecká stena. Budúci rok by chceli okrem týchto denných detských táborov pripraviť aj tábor pre staršie deti, zameraný na hlbšie vzdelávanie o lezení. Zároveň by ich učili liezť aj na prírodných, nie iba umelých stenách.
Vedúci tábora zhodnotil, že celkovo sa táto sezóna v lanovom centre v Prešove vydarila o niečo lepšie ako ako minulý rok.
 

Vyberte región